perjantai 26. elokuuta 2016

Käynti lankakaupassa ja neulekirjahaasteen kuulumisia

Viimein mää tein sen, nimittäin kävin lankakaupassa! Eellinen käynti oli kaks vuotta sitte. En ostanu lankaa ihan älytön, tarpeeseen vain. Kuluneen kahen vuojen aikana oon ostanu 3 kerrää 7veikkaa ja huhtikuussa käsityömessuilta alla olevat langat. Siniset kerät on oikiasti petroolin väriset, mutta en saanu sävyä essiin, vaikka kuvasin monissa eri paikoissa ja otin kymmeniä kuvia. 😔
Langat käsityömessuilta Jyväskylästä 2016

Lankakauppaan jäi vain 18€, koska siellä oli alennusmyynti. Ei paha. Neulekirjahaasteeseen langoista mennee kauniin keltaset puuvillalangat (Pirpa-neuletakki) ja turkoosit alpakkalangat (kuurankukkalapaset). Lopuista tullee parit sukat ja lakki ystävän vauvalle. ♥

Haastetöistä on alotettuna 3 työtä. En oo huolissani vielä... 😉 Jospa mä saan jottain valamiiks astikki. Pirpa-neuletakki on ihan hyvässä vauhissa, mutta mutta... joku perfektionisti alako kuiskimaan korvaan ja kuvista näette tän hetken tilanteen. 😁 En ollu tyytyväinen palamikoihin, enkä neulepintaan, miltä ne näytti paksummilla puikoilla tehtynä. Tihheys oli alunperin oikia 6,0 mm puikoilla (kyllä, tein mallitilikun kerranki), mutta silti tuosta oli tulossa ihan liian iso. Huokaus nämä mun mahtavat käsityötaidot. No, palijon paremman näköstä tullee 5,0 mm puikoilla, että saan olla tyytyväinen, kun huomasin tässä vaiheessa takin olevan liian iso. Tämä ois varmaan valamis jo, jos olisin saanu oikean koon heti kerralla, jne. 
Pirpa-neuletakki, ylempi mennee purkuun.

Vain "vähän" liian iso.

Eri kuvakulumasta ei näytä niin isolta ero.

Fine van Brooklyn-sukat jämähti jo pari viikkoa sitte. Vihreä lanka loppu kesken. Alunperinki se peleko oli olemassa, mutta ajattelin vain, et juu, jatkan sinisellä. Vaan ei ei ei! Ihan hirveä yhistelmä. Sammaa lankaa ei löytyny, ainakaan kun ravelryssä huhuilin. Google kerto, että Gjestal Maija on saman vahavusta lankaa ja värikartasta löytyy lähes saman väristä vihreää. Vielä ne langat on tillaamatta, mutta jos väri poikkeaa kovasti tästä vihreästä, niin sukat on neulottava kokonaan uuestaan sillä langalla. En ees kestä aatella sitä vielä.
Vihreä ja sininen ei yhteen sovi... (miks tää kuva on näin samea?)

Kirjoneulelapaset Haaviston kirjasta on alotettu myös. Vanhuus vissiin iskeny, sillä on ollu tosi hankala lukia kaaviota, mikäli on monta sammaa väriä peräkkäin. Ruutuja ei taho erottaa ja virheitä tullee. Mustavalakonen yhistelmä ei paranna asiaa. Ehkä vaihan toiseen malliin tai mustan toiseen väriin.

Eli mikähän ois niinku yhteenveto haasteen tilasta. Ei hyvin mee! Sannoin, etten aio ressata, mutta oon kyllä ressannu jo. Miks mä lähin mukkaan haasteeseen, kun kerran tiiän, ettei ne sovi mulle. Kaikesta tullee pakkopullaa, mihin liittyy vähänki "haastetta". Nytki neulosin mieluummin mukamas kaikkea muuta, vaikka nämä tuntu ihan mukavilta töiltä. Miten voi mieli muuttua niin äkkiä. Jos nämä työt joskus on tehtynä, muistuttakaa mua, jos yritän lähtiä vielä mukkaan johonki (hulluun) haasteeseen. Ne ei oo mun juttu! Ei nyt, eikä tulevaisuuessa. 

Kiitos vielä "Niin sulosten sukkien" kommenteista. Instagrammissa ja facebookissa sukkakuva keräs hurjan määrän tykkäyksiä. 💜💜💜 Oon otettu ja kiitollinen. Tämä kannustaa jatkamaan ja tuo roppakaupalla hyvvää mieltä. Mukavaa elokuun loppua teille kaikille! Ens kerralla jottain valamista, luulisin. 😊

perjantai 19. elokuuta 2016

Niin suloset sukat

Laitetaanpa välliin uuempia tuotoksia, ennen ku nämä kovin vanhenee. Kiva nähä tilastoista, että tänne on löyetty takasin. Se ilahuttaa mua suuresti. ♥ Muistakaa myös instagram-tilini @napinneuleet, jokkainen on sinne tervetullut.
So sweet socks / Niina Laitinen design 66s.
Lanka: Novita Nalle taika
Puikot:3,0 mm
Tehty ajalla: 22.-28.6.2016
Ken söi kesävoin -sukkien jäläkeen neuloin lokakuusta 2015 helemikuuhun 2016 muutaman työn innolla ja vauhilla. Kevättä kohti tahti hyyty hyytymistään, kunnes en muutamaan kuukauteen koskenukkaan puikkoihin. 

Välissä muutettiin eli sillon ei ollu aikaa. Juhannusviikolla lapsia oli leirillä ja ympäri Suomenmaan. Mulla oli aikaa taas. Kaivoin lankapussia. Ei mittään kivvaa lankaa, yllätys. Äitienpäivälahajana sain 3 kerrää novitan nalle taikaa. Otin siittä yhen kerän ja sopivat puikot. Instagrammissa oon ihhaillu Niina Laitisen sukkamalleja. So sweet socks on suunniteltu juuri tällaiselle pätkävärjätylle langalle ja on ilimanen malli. Siitäpä sukat puikoille.

Ensimmäinen sukka valamistu lähes itestään, kun ensin lisäsin yhen mallikerran varteen. Mulla on yhä tiukka käsiala. ;) Pari iltaa ja eka sukka oli valamiina.

Toinen alakuun heti ekan jäläkeen. Eipä siittäkään sen ihimeempää. Kiva, simppeli malli. Voin tehä toistekki. Soppii hyvin ommaan jalakaan eli pystyy hyvin tehä suuremmatki kuin ohojeessa.

Sen huomasin, että ristiinvahavistetusta kantapäästä tuli hieman tiukempi kuin normaalisti tekemästäni vahavistetusta kantapäästä. Onneks oon niin monet sukat jo elämässäni teheny, että hoksasin heti kantalapun näyttävän lyhyemmältä. Neuloin vain muutaman kerroksen enempi ja hyvä tuli.

Näitten sukkien jäläkeen aattelin olla kerranki "etuajassa" ja neuloa sukkia nyt, eikä vasta sitte, kun talavi kolkuttelee jo nurkkapielissä. Puikoille pääsi siis uuet sukat. Pysykääpä linjoilla, blogattavaa riittää. :)

perjantai 12. elokuuta 2016

Uusi hartianlämmitin itelle

Onpa ollu kiva palata takasin blogin parriin. Kaikella on näemmä aikansa ja paikkansa. Niin monta kertaa oon ollu jo sulukemassa koko blogia. Nyt oon tyytyväinen, etten oo sitä teheny. Toki elämä on välliin niin ennalta-arvaamatonta, ettei sitä tiiä miten kauan pystyn taas blogata. Ei mietitä sitä kuitenkaan nyt. Kiva, että neulekirjahaaste kiinnostaa ja se on lähteny etteenpäin. Jes! Sitä mä toivoinki. Yhessä on kivempaa neuloa. 😊
Hartianlämmitin
Ohje: Moda 1/2007, malli 23
Lanka: Top wool
Puikot: 4,5 mm ja 5,0 mm
Tehty ajalla: 25.10-7.11.2015

Nyt kuitenki aiheeseen. Otsikko on hieman harhaanjohtava siinä mielessä, että hartianlämmitin on neulottu jo viime vuonna. Mulla on näitä "vanhoja" postauksia varastossa vaikka kuinka palijon. Bloggaan niitä pois aina sopivin vällein. Tein vuonna 2012 paksun hartianlämmittimen, jonka ohoje on novitan. Se alako olla niin nyppynen ja kulunu, että uuelle hieman ohuemmalle oli selekiä tarve.
Vuojen 2012 hartianlämmitin

Yks ohoje Modasta oli jääny mieleeni. Kun sopivat langat oli ootellu pussissa tarpeeks kauan, kohtas aika, lanka, ohoje ja neuloja toisensa. 
Moda-lehen hartianlämmitin
Tuo malli on kaunis ja yksinkertanen. Kaulus vennyy vaikka ihan harteille asti, mutta harvemmin sitä oon niin pitäny. Lanka on 100% villaa, silti ihanan pehemiää, eikä kutita tämmöstä herkkähipiääkään. Toki villa lämmittää tehokkaasti, joten ihan kesäkuumalla ei tätä kyllä pietä. Mun hartioita palelee tosi herkästi. Siks tää on palijon käytössä. 

Harmittavasti nuo kaarevat kohat rullautuu ja se vähän harmittaa. Oon aatellu virkatata kaareviin kohtiin nurjalle tukea antamaan piilosilimukoita tms. Silti se on vaan jääny ja jääny. 

Kovin kauaa ei tän tekemisessä nokka tuhissu. Aikaa tähän meni reilu viikko kaikkinensa, enkä tosiaankaan vain neulonu tätä. Tästä alako oikiastaan huippu muutaman kuukauen neulejakso. Ne sillon tehyt työt taitaa olla kaikki bloggaamatta... Tänä kevväänä ei sitte taas ehtiny neulomaan, kunnes nyt kesällä oli aikaa innostua uuestaan todenteolla.

Neulomisvaiheista ei oo palijon kuvia. Neki tosi pimmeitä, marraskuun valossa otettuja. Neulominen on tosi palakihteva harrastus, koska oman työnjälen näkkee heti. Hartianlämmittimeen oon tyytyväinen ja varmasti tämäki tullee piettyä ihan yhtä loppuun ku eeltäjänsä. 

Mukavia elokuun päiviä. Täällä koulut alako jo keskiviikkona ja mun päivät "hieman" rauhottu sen myötä. Ehtii vielä vähän marjastaa ja kerätä talteen luonnonantimia. 🍏

perjantai 5. elokuuta 2016

Neulekirjahaaste

EDIT ekassa kappaleessa...
Neulelehtihaaste, epävirallinen sellanen, tuli vastaan tuola fasebuukin ihimeellisessä maalimassa. Värikkäitä unelmia-blogin Venla laitto etteenpäin haasteen. Alunperin tämä on lähteny liikkeelle ABSTRAKTI-blogista. Tähän tarkennus siis (edit.), koska mun ymmärrys asiasta oli menny hieman pieleen. Tuolta voi käyä lukemassa alakuperäsen kirjotuksen asiasta. Minähän näppäränä naisena otin haasteen vastaan. Haaste on alakujaan neulekirjahaasteena lähteny liikkeelle ja minäki muutin omani sellaseks. Jokkainen on tainnu muokata haasteesta itelleen sopivan. Eppäilen hyvin vahavasti kuinka tämä oikeen tullee menemään. Oon kyllä innokkaana aina mukana, mutte penkin allehan ne tahtoo mennä. Koska tämä on epävirallinen, luppaan etten korvaani lotkauta asialle tämän enempää, ei vaan siis etten ota paineita tästä. Lupa oli muokkailla omat säännöt, ni johan määki niin tein. :) :) 


Säännöt:

1. Valitse ohojeet käsityökirjoista. Työn tekniikalla, koolla tai vaativuudella ei oo väliä. 
2. Kuvvaa kirjat ja julukase blogissasi tai laita itelles muistiin.
3. Totteuta työt vuojen 2016 loppuun mennessä.

Mulla ei oo kaapissa onneks ku 5 neulekirjaa ja 1 neuleohojekirjanen. Kummasti on käyny niin, ettei niistä oo palijon tullu neulottua. Jostaki kyllä, mutta osasta ei mittään. Yks työ per kirja olis siis homman nimi. Sehän on näin teoriassa ihan simppeli juttu. ;) Ite tietty saa päättää mitä neuloo. Mallien valinta oli sangen heleppoa. Esittelen valihtemani työt seuraavaks.

Tähkäpää ja muut lempineuleet kirjasta oon jo 3 työtä neulonukki. Nämä upeat sukat on kuitenki kuumotellu takaraivossa hyvän tovin. Haaste alako mun osalta heinäkuun alusta, vaikka tämä postaus tullee vasta nyt. ;) Nuo sukat on siis jo hyvässä vaiheessa. Jee jee! Esittelen valamiit sukkaset omana postauksena.

Marin ja Suvin kirja Kaikki lähti lapasesta oli pakko saaha. Vaan yhet lapaset oon siittä teheny ainoastaan. Kuurankukkalapaset päätin neuloa itelleni ja aluslapaset sainki tehtyä jo 3 vuotta sitten. Ku joku jää roikkumaan, se sitte kans jää. Loppukevväällä tiputin toisen lapaseni kauppareisulla, joten uusien teko ois eessä joka tappauksessa. Koska sääntöjä sai soveltaa, hyväksyn nämä mukkaan projektiin, sillä päällyslapaset on kokonaan tekemättä. Enkö oo kiero? ;)

Sata kansanomaista kuviokudinmalllia on saanu olla kaapissa ihan herran rauhassa. Tästä en ossaa sanua vielä mitä teen, mutta kirjoneulelapaset kuitenki. :D :D Heleppo valinta. ;)

Pitsihuivien kans on vähän niin ja näin. Tämä jos joku tullee jäämään kesken, sen voin luvata, jos ees alotan ollenkaan. Teen sitte jonku toisen huivin joskus. Ehkä. Tämän kirjan voin myyä, jos joku haluaa ostaa pois. Uuen veronen kirja. Tarjoa jottain, rahhaa tai lankaa.

Stitch´n bitch kirjan oon ostanu joskus lähinnä tekniikkojen opettelumielessä. Jottain oon siittä opetellukki. Mm. silimukointia, kolomen puikon päättelyä jne. Tämän kirjan neulemallit on aika mittäänsanomattomia mun makkuun. Jussisukat on ehken ainuat, joista ois jottain iloaki jollekki, joten valinta ossuu niihin.

Leikkipuistoneuleet on neuleohojekirjanen, josta valihin pikkuneitille neuletakin tehtäväks. Tuoki pitäny joskus ostaa, eikä ikinä oo tullu tehtyä mittään.

Ei siis pitäs olla paha nakki. Saattaa olla että selevitän tämän ihan kunnialla, tai sitte ei. Aikaa tähän aattelin käyttää puoli vuotta eli heinäkuusta vuojen loppuun.

Kuka lähtee mukkaan? Ilimotelkaa, jos lähette neulekirja- tai neulelehtihaasteeseen, tuun kurkkimaan teiän haastetöitä ja niitten etenemistä. Ois kivempi neuloa porukalla. :)