sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Vuojen 2012 viimenen kyh: pojan slipoveri

Huoh, yli 2 kuukautta eellisestä postauksesta. Tämä syksy meni savuvahingon jäläkimainingeissa. On ollu sellanen syksy ettei mittään rajjaa. Ois teheny mieli blogata, mutta ei oo jaksanu eikä tienny oikein mitä ees sanos. Niinpä en sano asiasta tämän enempää, vaan siirryn neuleisiin. Viimeinki saan pakettiin vuojen 2012 kyhin. Mulla oli siis vain yks työ, joka ei valamistunu aikarajan puitteissa eli tämä slipoveri. 
Neulomista kesämökillä rantavahtina ollessa

Muistelin, että olin neulonut sliparista vain resorin, sellanen kuva mulla oli ravelryssa liivistä. Oli aika mieletön yllätys, ku kaivoin työn kevväällä esille, olinki neulonu 22 cm! Vautsi vau. Helepotti kummasti. Ajattelin, että kevätjuhuliin tämä on saatava valamiiks. Mustaa ossuutta puuttu vain 3 cm. Se oli äkkiä tehty. Sitte aloko haaste. En oo kirjoneuletta ennen neulonu onnistuneesti. Yrityksiä on ollu moniaki. Ne on kiristäny ja toinen väri on tullu liian tiukalle eli kokkeiluasteelle on jääneet. Päätin neuloa "koekappaleen". Jos ei onnistuisi, jättäsin kirjoneuleen suosiolla pois. Yllätyksekseni onnistuin aika hyvin. Kokkeilin eri tapoja: pitämällä toisen värin ns. päällä ja toisen alla koko ajan, alako lopputulos näyttää siltä, että uskalsin neuloa kuvion liiviin. 
Ohje: Novita kesä 2008
Lanka: Novita tennessee
Puikot: 3,0 ja 3,5 mm
25.7.2014

Eihän tuo täydellinen oo, enkä tiiä miten oikiaoppisesti kirjoneuletta neulotaan (saa valistaa jos joku haluaa), mutta ehkä uskallan kokkeilla uuestaan. Alaosan tein pyörönä (kuten aina jos mahollista). Yläosassa kirjoneuleen jäläkeen jou'uin säätämään kun alako eestaasneulominen. En meinannu saaha tasasta vaikka pienensin puikkokokoa, niinku olin aikasemmin parhaaks nähäny. Etupuolella hoksasin ottaa eri kokoset puikot oikialle ja nurjalle puolelle. Käsiala tasottu palijon. Tällä kertaa aattelin, etten pura kuten aina oon ylleensä teheny. Käsityönä tehty ja piste. Höyrytys tasotti enimpiä, mutta käsityön jäläki jäi näkyviin. Sitäkään en oo aikasemmin teheny neuleille, mutta jostaki oon joskus lukenu, että höyrytys aukasee kirjoneuleen kauniisti.
Kaunis salmiakkikuvio :)
Ajatus oli että saan tämän kevväällä valamiiks, olis ollu juhulia missä käyttää. Mutta hah hah vaan, liivistä jäi uupumaan hian resorit ja viimenen kierros kauluksen resorista. Loppukesästä vuokrasimme extempore mökin ja päätin ottaa projektin mukaan. Päätin, että nyt on tultava valamiiks, enkä neulo muuta. Kelit oli niin lämpimät, ettei muun ku puuvillan neulominen ois onnistunutkaan. Liivi tuli valamiiks vihhoin ja viimein! Langanpäättely, raivostuttava homma... Puuvillassa mulla on aina sellanen ongelma, että langat kuultaa läpi toiselle puolelle. Oon koittanu eri tapoja päättelyyn, mutta enpä oo sitä täydellistä vielä löytäny. (Vinkkejä otetaan vastaan tähänki asiaan.)  

Kauluksen resorin kans sääjin vähän, mutta ihan ok se on. Novitan mitat oli taas "vähän" pielessä :( slipari on kapia ja pitkä... Ehkä ois mulle parrein neuloa vaikka dropsin ohojeista, ku aina valittaa novitasta. ;) Lisäks lempilankani tennessee käyttäytyi huonosti ollen erittäin halakeilevaa. Summa summarum: valamis on ja hieno siittä tuli. Tykkään tykkään tykkään!!!! Kaikki vuojen 2012 kyhit on valamiina ja esitelty. Piste.

Slipari on saanu "ensi esityksensä" juhulissa ja sai palijon kehuja. En hoksannu kuvata sillon liiviä omistajansa päällä, joten nyt tällaset kuvat vain. Valamistuneita on muitakin, joten jospa postauksia tulis nyt taas tiuhempaan, jospa...