keskiviikko 20. elokuuta 2014

Junasukkakerräys Kotkan sairaalaan meneillään

EDIT lopussa. Tässä haaste, jos jollaki on aikaa neuloa muitten hyväks ja on vauvalankaa varastossa. :) Tämän haasteen tarkotus on kerätä vuonna 2015 kotkassa syntyville vauvoille junasukat lahjotettavaks. Tavote ei oo mikkään ihan pieni, kotkassa syntyy vuosittain n.1600 vauvaa. (Samanlainen kerräys on menossa ainaki Seinäjoen keskussairaalaan.)
Junasukkia
Langat: Karusell, Lanett ja Novita wool
Puikot: 3 mm
Tehty ajalla 9.7-16.8.14


Kampanja taitaa olla alunperin facebookista, mutta ei haitanne että sitä mainostetaan blogeissakin. En oo tässä hankkeessa mukana muuten ku neulomassa junasukkia, mutta jos haluaa osallistua, autan kyllä etteenpäin tarvittaessa. Mm. minne sukat toimitetaan jne. Oon sellanen että aina "haksahan" näihin haasteisiin ja sitte stressaan ku en ehi neuloa niihin. Neuloin neljät junasukat loppukesän aikana pihalla lapsia vahtiessani. Nyt jou'un keskittymään muuhun neulomiseen, mutta toivottavasti kerkiän tehä sukkia lissää vielä jossain vaiheessa.

Kävin kuvvaamassa valamiit junasukat tänä aamuna pienten kans lähimetässä. Syksystä on jo. Kukas tarttuu haasteeseen ja neuloo ees yhet junasukat Kotkaan???

Loppuun lankaa... Kävin tuhulaamassa Poppelin loppuunmyyntiin huimat 17euroa viimesenä mahollisena päivänä. Eipä sielä hirviästi ollu ennää ostettavaa ku kävin perjantaina noin tunti ennen sulukemista. Sinänsä hyvä, ei tullu ostettua liikaa lankoja. Jonkulaista suunnitelmantynkää on kaikille langoille. Ois tarkotuski, etteivät jäis kaappiin pyörimään. Katotaan kuinka käy. 
PS. Junasukat on hyvä solmia langalla toisiinsa ennen toimittamista, jotta eivät huku toisistaan

EDIT!!!! Kampanja on siis hyväntekeväisyyttä, joten langat, postikulut jne. mennee omasta rahapussista. Koko vastasyntyneelle ja lankatoiveena vauvalanka tai vastaava.

tiistai 12. elokuuta 2014

Messuilla ;)

Huhtikuussa oli Jyväskylässä käsityömessut. Kävin niillä äitini kans. Budjetti oli tiukka. Lisäks oon koittanu välttää turhaa lankojen hamstrausta, koska aikaa neulomiselle on vähän. Ostin vain yhen ainoan lankavyyhin Puffalan lankaa. Tuosta teen jotaki itelleni, niin aattelen. Nähtäväks jää. 

Violetti Puffala

Toisilla messuilla, nimittäin asuntomessuilla kävin viime lauantaina, koskapa olivat myös tuossa niin lähellä. Palijon ihania sisustusideoita oli tehty käsitöinä. Aattelin ilahuttaa niillä teitä. Mitäs te aioitte neuloa tänä syksynä? Mä teen ainaki sukkia. :D

Ihana neulottu tyyny ja peitto

Tää ois magee :)

Lapsille virkattuja pehmoja

Kiva idea

Kauniit puupöydät

Pitänee palata vielä viime kerran tekstiin. Tarkentaa asioita, teksti oli ehken turhan palijon väärinkäsityksiä jättävä. Tietenkään blogien ei piäkkään olla samanlaisia. En häpiä bloggaajien joukossa, mutta muille ihimisille esim. ystäville en kehtaa tunnustaa bloggaavani. Mulla on huono itsetunto ja pelekään joutuvani heiän silimissä naurunalaseks. Joku aattelee nyt, että ei tuollaset oo kunnon ystäviä, mutta ongelmahan on mulla, ei niillä ystävillä. :) Joskus sillon alakuaikoina en kertonu ees miehelleni, että bloggaan. Tämä on täysin totta. Sitte hän alako ihimettelemään miks yks ja tietty blogiosote ilimaantuu syöteriville aina ja kävi kurkkaamassa. Siinähän se tottuus selevis. Hän kerto asiasta muutamille sukulaisilleen ja sen jäläkeen mua on oikiastaan ärsyttäny koko asia. Multa meni "vappaus" bloggaamiseen. Oma äitini ja sisarukseni tietävät blogistani, eikä siinä oo mittään ongelmaa. Nää on näitä mun päänsisäsiä ongelmia. ;) Mulle soppii näin, että bloggaan aika anonyyminä, enkä koe tarvetta kertoa tuttuille tästä harrastuksesta. Tässä siis tarkennusta eelliseen tekstiin. Keskustelu asiasta saa jatkua, jos on jatkuakseen. :) Kiitos kaikista asiaan liittyvistä kommenteista.

PS: Poppeli on auki ennää tämän viikon perjantaihin asti klo 12-17!!! Kipinkapin sinne. Mäkään en oo vielä käyny. Kaikki -50% alessa.

perjantai 1. elokuuta 2014

Pohdintaa edelleen

Blogi aiheuttaa pohintaa yhä.  Oon tosi epävarma itestäni, blogista ja aattelen liikaa mitä muut aattelee musta. En ehkä arvosta tarpeeksi sitä, että neulon "vain tavallisia sukkia". Kuulostaa hullunkuriselta. Nyt mulle jotenki loksahti se, että jos mä en kelepaa tällasena, niin entä sitte??? Eihän tänne oo pakko kenenkään tulla. Pikkuhilijaa alan oppia sen, että oon hyvä tällasena, riitän omana ihtenäni ja saan olla erilainen. Ei kaikkien tarvi kulukia valtavirran mukana. Tämä ajatus helepottaa, kunpa muistasin tämän myöhemminki. :) Blogi jatkunee näillä näkymin. Ehkä laajennan vähän kerrontaa, katotaan mihin tää muotoutuu.

Näpin neuleet pysynee nimenä, sillä neulominen mun päälajini on ja tullee varmaan aina olemaan. Puikot on heilunu verkkaan. Syksyä kohen huomaan aina, että kiinnostus lankoihin, ohjeisiin ja blogeihin alakaa käyä taas porisevan padan lailla kuumana. Tämän illan oon viettäny konneella selaillen blogeja ja oon löytäny uusia tuttavuuksia. Aivan mahtavaa. Mulla on pariki työtä esiteltävänä. Ihankohan totta mä meinasin saaha blogattuakki ne?! Kyllä uskon niin, mutta en vain tiiä millon. Noh, nyt on fiilis katossa ja uutta intoa täynnä. Pysytään langoilla, tosin langat voi olla pitkiä... ;)
Pohjanneito

Väinämöinen
Kuvissa viime kesältä Lappeenrannan hiekkaveistoksia. Aiheena oli Kalevala.