torstai 13. syyskuuta 2012

Tytölle neulottua

Kyhissä alotin tytölle 4 työtä. 3 sain valamiiks, 1 on yhä kesken. Tunika on ollu mulla jemmassa, enkä oo antanu sitä pittoon ollenkaan, koska kuvat oli ottamatta... Ihastuin tunikaan jo sillon ku lehti ilimesty ja aattelin neuloa sen tytölle. Tunika oli kyh#1 ja pääsi ekana puikoille. Kovvaa vauhtia se eteniki alussa, neuloin ylhäältä alaspäin. Pitsiossuuen tullessa vuoroon, jostain syystä tökkäs. Neule jäi hautumaan pitemmäks aikaa ja viimesenä mahollisena päivänä päättelin langat ja sain tunikan valamiiks.
Kyh#1: Tytön tunika, koko 122 cm
Novita kesä 2010, malli 62
Lanka: Novita Tennessee
Puikot: 3,5 mm yläosa ja 4 mm alaosa
1.6-31.7.2012
Tytöllä oli yks toive. Hihhoista ei saanu tehä tiukkoja. Niitä ei ois saanu kaventaa yhtään, mutta tein sallaa muutaman kavennuksen, eikä tyttö oo niistä huomauttanu. Hihansuihin koitin tehä puhvihihhaa. Ei se oikeen onnistunu, mutta on silti ihan kivan näkönen.

Yhen huomion tein neuloessani tunikaa. Tennessee-lanka tuntu tosi kovalta. Sammaan aikaan puikoilla oli montaa erilaista puuvillaa, joten sikski tuon eron huomas konkreettisesti. Ehkä tämäki suosikkilanka vaihtuu johonki toiseen kokonaan, koska neuletuntuma oli kurjanlainen. Aikasemmin ei oo ollu moittimista. Onneks tennessee on käytössä kuitenki aika pehemonen.

Tiesin, että lankaa jää. Huivihatun ohojetta olin kahtonu usiampana kesänä. Päätin tehä tunikalle kaverin. Tämän huivipannan ohoje on Kotiliedestä. Omasta mielestä tuosta tuli varsin onnistunu. Takkusin ainoastaan noitten kirjailujen kans ja meinasin purkaa ne kokonaan pois, mutta tyttöpä ei antanu. Siihen jäivät ja ihan kivalta ne loppujen lopuks näyttääki.
Kyh#20: Lempihuivipanta
Kotiliesi 16, 23.8.2011
Lanka: Novita Tennessee
Puikot: 3,0 mm resori ja 3,5 mm
18.6-23.7.2012
Titityyn Tiinalta on tämä toinen huivihatun malli, johon ostin langat Jyväskylän käsityömessuilta, ihanan oranssia aurinkoväriä. Saatuani huivihatut valamiiks, ne on ollu tytön päässä tiiviisti, eli tuli mieluisia. :) Nämä sentään raaskin antaa tytölle ennen valokuvien ottoa. :)
Kyh#16: Huihihattu
Lanka: SchoppelWolle Luxor
Puikot: 4,5 mm
16.6-23.7.2012
Näistä jäi erityisen hyvä maku. Kaikki onnistu yli odotusten, purkaa ei tarvinu ja se on harvinaista mulle. :) Onneks tunika ei oo ihan nafti, sopinee ens kesänä vielä.

Muutama uusi lukija on kirjautunu, tervetulua vaan mukkaan. Kiva, että tänne löyetään vielä näin monen vuojen jäläkeen. Ja juu, oon vielä kokonaisena, erittäin odottavalla kannalla. Muutama päivä on nyt yli lasketunajan ja mieli on kovin malttamaton. Milloin, oi milloin, saan kohdata sinut pikkuinen?
Puolukoita metät pullollaan :)


sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Raportoimattomia kyhejä

Kiitos kannustavista ja tsemppaavista kommenteista. Hassua, ettei ykskään käskeny olla hilijaa ja tyytyä ossaansa, virn* ;) On täälä netissä kerrassaan ainutlaatuisia ihimisiä. Ylleensä vaietaan vaivoista, mutta täälä muutama "tunnusti", ettei se loppuraskausaika niin herkkua oo. No joo, mennäänpäs aiheeseen. Tällä kerralla esittelen villatyöt, joihin kyhini oikiastaan tyssäs. Typerä olin ku alotin näitä, sillä muistin aikasemmilta vuosilta, etten tykkää villasta helteellä. Sain nämä valamiiks, mutta pari muuta jäi näitten takia kesken, murrrr*.

Vanhin poika näki mustan teddykerän ja keksi pyytää ranneketta. Hellämielisenä äitinä (hah) lupasin sellasen tehä. 10 silimukkaa, mittaa sopivasti, etukirjain kirjailtuna ja nappi, siinäpä se. Aikaa ei menny kauan.  Toisiks vanhin poika halus samanlaisen. Hänkin sai sen. Loput pyytäjät on iliman, toistaiseks...
Kyh#6 & 10: Rannekkeet 10s.
Lanka: Novita Teddy
Puikot: 5,0 mm
5.6.2012/ 11.6-15.6.2012
Villasekotteesta tein parit lapaset (toiset esitelty aiemmin) ja yhet sukat. Niitten neulominen tuntu aivan ylivoimaselta helteellä. Viimein päätin, että ne on tehtävä valamiiks. Pakolla neuloin menemään. Valamistu ne lopulta. Näitten jäläkeen sain hieman enemmän intoa kyhhäilyyn, mutta vain hieman. Lapasten värit on varsin ällöt mun makkuun, mikshän oon noita värejä joskus ostanu??? Halusin varastoja pienemmäks ja otin niistä mitä oli. Menneehän nuo hanskojen alla oikeen hyvin.
Kyh#8: Lapaset 40s.
Lanka: Novita nalle syksy ja vaal.vihreä
Puikot: 3,0 mm
6.6-3.7.2012
Sukkia oli ihan ok neuloa, mutta kuka käski neuloa tuollaset jumbokokoset (46) sukat?? Mulla aina tullee näitä hyviä ideoita... Punavalakoset sukat on valamistunu toukukuussa, mutta esittelyssä eivät oo ollu. Molemmat sukat lähtee hyvän mielen sukat-kerräykseen. Sinne voi neuloa marraskuun loppuun asti, jos joku on sattunu asian unohtamaan.
Kyh#9: Hyvän mielen sukat, koko 46, 60s.
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm
116-2.7.2012

Hyvän mielen sukat, koko 38, 52s.
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm
2.5.2012 
Pojan kämmekkäät on valamistunu kauan kauan sitte, eivätkä kuulu kyhhiin ollenkaan. Nämä passas tähän "villateemaan". Lanka loppu kesken, mutta koskapa toinen neuloja tietää miten kurjaa sellanen on, sain apua toiselta neulojalta. Kiitos lisälangasta Koukuttajalle.
Kynsikkäät, 52s.
Lanka: Austermann step
Puikot: 3,0 mm
21.5.2012
Tässäpä nämä. Seuraavaks puuvillasia kyhejä tai lempikyhini tai vauvauutisia tai... Tällasta piristystä laitoin tuohon hellan kuppeeseen. Syksy on lempivuoden aikani.
Muistakaa paloturvallisuus ;)

torstai 6. syyskuuta 2012

Tän hetken tunnelmia

Pitkästä aikaa bloggeriin kirjautuneena... Iiison mahan kans oon yhä, siis yhtenä kappaleena. Laskettuaika ei oo vielä menny, mutta eipä siihen kauaa oo ennää. Kiitos teille hurrrrjan palijon onnitteluista! :) Alakaa olla sellaset oltavat, ettei mikkään innosta eikä oikiastaan mittään suoraan sanottuna ennää jaksa tai pysty tekemään. Niinpä aattelin päivittää ajan kuluks jottain pientä. Kuvat on ottamatta lähes kaikista valamiina olevista töistä. Niitä töitä on usiampi, kiitos kyhin, mutta tää tilanne on nyt sellanen, ettei vaan kykene siihenkään. Tiiän, raskaus ei oo sairaus, mutta huono kunto, ylipaino ja monta raskautta tekkee sen, että on "vaivanen"...

Yllätys yllätys, että nää valamistuneet työt liittyy myös vauveliin. Wurmin oon esitelly jo aikasemmin, mutta koskapa kuvasin sitä noitten tossukoitten kans, ni olokoon uuestaan näytillä. Värimaailmasta koitin sellasta, joka passais kummallekki sukupuolelle, sillä ei oo varmaa kumpi tulokas on. Aavistus asiasta on toki, mutta kohtahan tuo seleviää lopullisesti. :)

Tossut otin kyhin "täytteeks", ku alako ideat loppua. En tiiä tulleeko noita oikiasti koskaan käytettyä. Tällä kokemuksella, joka vauvoista mulla on, uskosin ettei nuo tuu jalassa pysymään. Onhan ne söpöt, mutta ei kovin käytännölliset. Pitkävartiset sukat on paremmat.
Kyh#17: Vauvan tossut
Moda 4/2010, malli 43
Lanka: SchoppelWolle Luxor
Puikot: 4,0 mm
16.6-30.7.2012 
Tämmönen pikapostaus tällä kertaa. Toivotaan että saan otettua loppuista kyhheistä kuvat piakkoin ja että ne tulis laitettua tänne blogiin asti. Mukavia kuulaita syyspäiviä jokkaiselle täälä kävijälle. :)