lauantai 26. toukokuuta 2012

Palamikkotunika

Nyt paremmissa tunnelmissa ku viimeks. Kiitos ihanista kommenteista "mustiin fiiliksiin". Piti tulla  päivittämään kivemmat fiilikset blogiin, sillä pahin ahistus helepotti. Eiköhän tässä vielä bloggailla vanhaan malliin. KYHhiin valamistautuminen kovassa käynnissä jne. Tässä yks neulomani isompi työ, viime vuojen tammikuussa valamistunu mohhairunika. Eka postaus tunikasta on tehty 22. helemikuuta 2010. Sillon toivoin, että valamista ois viien vuojen päästä. Ihan viittä vuotta ei menny, mutta liki vuosi kumminki. Puikoilta tunika putos marraskuussa 2010, mutta päättelykeijua odoteltiin 2 kk:tta. Monenmoista tässä on ollu, väsymystä ja laiskuutta, en oo jaksanu otattaa kuvia ja siks tän esittely on jääny. Oon pitäny tunikaa palijon ja se on aika nyppyyntyny jo, kuten kuvista näkkee, mutta tässä se nyt on!
Ohje: Novita syksy 2009, malli 37
Lanka: Rose Mohair n. 400g
Puikot: 5mm alaosa ja 4,5 mm yläosa
Valamis: 29.1.2011
Langat tähän ostin "edesmenneestä" paikallisesta liikkeestä, joka möi kaiken pois laittaessaan luukut kiinni. Mä tietysti rynnistin ja ostin itelleni mohhairia vaikka miten palijon, sitä on vieläki jälellä. En ollu mohhairia neulonu aikasemmin ja sanon kyllä, että en (toivottavasti) ihan heti neulokkaan. Ei ollu kovin mukava lanka, ainakaan novitan rose mohair, tosin kyllä sen kans ihan yhteisymmärrykseen pääsin alakuvaikeuksien jäläkeen. Onneks ei tarvinu purkaa...

Näitä a-linjaisia tunikoita on nähty monessa blogissa jo aika päiviä sitte, mutta mähän tuun pari vuotta jäläkijunassa näissä neulejutuissa. Hilijoksiin tikuttelin tätä menemään, tein etu- ja takakappaleet pyörönä ku kerran mahollisuus oli. Kainaloihin asti mentiin rinkiä. Sitte otin puolta numeroa pienemmmät puikot, koska kokemuksesta tiesin, että muuten eron huomaa käsialassa. Nytpä ei huomaa ja oon erityisen tyytyväinen. Tein etu- ja takakappaleitten yläosat erikseen ja olat neuloin yhteen kolomen puikon päättelyllä. Tuliko saumojen ompelua? Kyllä, parit pienet saumat kainalosta sittä kohtaa, jossa alloin tikata ees-takasin. Lankojen päättely oli hankalavaihe, mutta ei siittä sen enempää.

Kehuja tunika on saanu tosi palijon. Oon hykerrelly tyytyväisyyestä. Väristä tykkään eikä virheitä oo. Tykkään myös, koska villapaiat on liian kuumia mulle. Ihastuin tunikoihin kerrasta. Eli lissää tullee, ehkä viien vuojen päästä. ;)
Tekstin oon kirjottanu sillon joskus ku tunika valamistu, enhän ennää ees muistais tästä mittään ;)

tiistai 22. toukokuuta 2012

Mustat fiilikset

Blogitekstit on laahannu jälessä, vaikka kovasti oon koittanu saaha ne "päiväjärjestykseen". Tämän jäläkeen on ennää yks vanha neule postaamatta ja pari uutta. Tuli taas semmonen olo, että turhaan mä bloggailen, koska en saa mittään isompaa aikaseks. Kahtelin blogini tilastoja... Eihän tää koskaan mikkään huippublogi oo ollu. Mieliala painu kuitenki entisestään matalalle, koska huomasin että blogin toinen vuosi on ollu ns. kulta-aikaa. Sillon sivuja on ladattu ylleensä satoja kertoja (jopa yli 1000 krt), vaikka kommentit on ollu alle 20:n luokkaa. Nyt sivuja ladataan alta 100 krt, tai vain muutamia kertoja. Itekki lueskelen pääsääntösesti blogeja, joissa esitellään hienoja ja kauniita paitoja, huiveja, ym. isompitöisiä neuleita. Olokoon näin, jatkan ainaki syksyyn asti. Sen jäläkeen en varmaan taas ehi. Kesällä oon kirjotellu vähemmän, mutta nyt pitäs tulla kirjotuksia, koska osallistun KYHhiin

Asiaan. Oon neulonu miehelleni aika vähän mittään muuta ku sukkia. Syystä, että hän on "kuumaverinen" ja neuleet jää pitämättä. Tein joskus aikanaan hälle Jacques cousteau-pipon. Sitä hän piti palijon ja sain toiveen uuesta samanlaisesta piposta. Toive oli sen verran "harvinainen", joten totteutin sen hetimmiten (loppuvuojesta). Ainoa, mikä meni mehtään, oli lankavalinta. 7veikka oli turhan paksu lankavalinta. Pipoa ei oo pietty juuri ollenkaan. Arvatkaa harmittaako?!!
Jacques Cousteau-pipo
Novita 7veljestä
3,5 mm puikot
Valamis: 2.12.2011
Saatuani pipon valamiiks, päätin neuloa sille kaveriks lapaset, sävy sävvyyn. Lapasia ei pyyetty erikseen. No, oisko pitäny uskoa sitä vanhaa kokemusta? Pitämättä nämä on jääny. Novitassa oli joskus (sillon ku se mulle vielä tuli) kivan näköset miesten lapaset. Koitin kaupitella niitä pojille, vaan eipä ne innostunu. Tein siis lapaset miehelle. En tiiä eikö lapaset oo mallilla kunnolla käjessä (novitassa siis), mutta peukalo näytti istuvan huonosti. Saman huomion tein neuloessani lapasia ja muokkasin peukut toisenlaiseks. Muuten tein lapaset ohojeen mukkaan.
Novita talvi 2010, malli 93
Novita isoveli
5 mm puikot
Valamiit: 27.12.2011
Ite tykkään tästä setistä kovasti kaikesta huolimatta. Seuraavaks neulon vain mitä pyyetään. Olihan pipoa pyyetty, mutta lankavalinta ei osunu nappiin. Teen luultavasti uuen jossain vaiheessa toisesta langasta.
Tällaisissa tunnelmissa tällä kertaa. Mustat on fiilikset ;)

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kesäyön hullutus (KYH) tullee taas

Muutamana aikasempana vuonna on käsitöitten tekijät KYHhäilly. Aikasemmin oon seurannu sivusta, mutta tänä vuonna osallistun itekki. Laitoin googleen haun KYH 2012 ja sieltä pääsin tän vuojen KYH-blogiin. Aattelin kertoa asiasta, että muutki tietää seurailla, koskapa KYH alakanee kesäkuun alussa. Ilimottautuminen lienee siis pian.

Aikasemmat KYH jutut vuojelta 2011 ja 2010 löytyy täältä. 2009 oli vissiinki ensimmäinen KYH, mutta siitä en löytäny blogia erikseen. Äiti-Puffa on emännöinyt aikaisempia KYH:hejä, joten hänen blogissaan on tietoa mikä tämä Kesäyön hullutus oikein on. Tänä vuonna  emäntinä ovat JossuP ja Koukuttaja.

torstai 10. toukokuuta 2012

Sitä sun tätä

Heipä hei. Mua vaivaa lorvikatarri tai laiskamato tmv. Ei huvita mikkään. Ottaa päästä, hermostuttaa, ei huvita tarttua puikkoihinkaan. Sain yhet knit pron sukkapuikot lohkeamaan, kerrassaan, että sieppas, ku just niillä neulon. Sain vaihettua uuet tilalle, onneks. Valitus sikseen, tässä jotaki töitä taas.

Mies sai sukkansa onneks suhteellisen pian noitten pojan sukkien jäläkeen. Onneks talavi on jo ohi, joten eipä näille oo hirveästi tarvista just nyt. Ompahan valamiina seuraavaks talaveks.:)
Perussukka, ranskalainen kantapää, 72 s.
Drops fabel
2,5 mm puikot
Valamiit 20.4.2012
Viime kevväänä neuloin kahelle vanhimmalle pojalle kynsikkäät ja alotin kahelle seuraavalle. Kesken jäivät... meni hermot sormien neulomiseen. Tänä kevväänä tyttö sai omansa jo hyvissä ajjoin. Päättelin langat heti ja laitoin napit koristeeks, ettei mee väärinpäin kätteen. 
Kynsikkäät
Novita Tico tico
2.5 mm puikot
Valamiit 16.4.2012

Seuraavat... pojan kynsikkäistä valamistu ensimmäinen ihan suht nopiaan, olihan näitäki alotettu jo rapiat vuosi sitte. Mutta mutta... mua vaivaa vissiin myös kummallinen positiivinen luotto siihen, että lanka riittää. Pah, toinen kynsikäs tuli puolivälliin asti, mutta sitte lanka otti ja loppu. Niin loppu. Voittako kuvitella. Ei huvita purkaa, ei huvita tehä uusiakaan. Oisko jollain tuota Austerman step'iä varastossa pikku nöttönen? Voisin ostaa sen. 
Edit. Saan lankaa ravelryn kautta Koukuttajalta. Kiitos oikeen palijon!!

Kauluri itelle valamistu talavipakkasilla. Käytin kauluria monta kertaa niin, että yks lanka oli päättelemättä. Mietin puranko reunuksen vielä vai en. Viimein päätin, että kauluri on ihan hyvä sellasenaan. Tein kaulurin suojaamaan kaulaa ja yläselekää hiihtolenkeille. Lisäks oon käyttäny kauluria mehtäretkilläni. Ei kutita, koska lanka on silkkialpakkaa. Ihanan pehemiää. Jos tullee kuuma, ei muuta ku kääntää kaulurin yksinkerroin ja hyvä on. Ehottomasti tykkään, vaikka lapsena en kaulureista tykännykkään. Kai sitä vanhentuessaan on tullu järkiinsä viimeinki. ;)  
Hugokauluri
Drops BabyAlpacaSilk
3 mm puikot
Valamis: 22.2.2012

Ostin sitte lissää lankaa. Munhan piti kuluttaa lankoja kaapista pois vai miten se meni?! Pojan raitaneuleeseen lissää Cataniaa ja wollmeise sukkiin. Ja vielä lissää, Poppelin talavialesta ja kirpparilta... Pitäs kait välillä neuloakki...
Nuo siniset on oikiasti turkoosia...

Oon neulonu toellisuuessa palijonki. Muistaako joku vielä tämän? Alotin sitä noin 3 vuotta sitte. Ja nyt se on pian valamis mennee purkuun... aika pitkän matkaa, ainaki kainaloihin saakka. Näen kirjaimellisesti punasta. MURRRR.

Ei mulla muuta, kiva ku kävit. Heippa!