maanantai 30. maaliskuuta 2009

"Mun messut"

Mun messuostokset tuli tännään, ku en pääse viikonloppuna messuilemaan. Ottaa kyllä päästä aikalailla koko asia ku messut on lähellä. Siis Jyväskylän paviljongissa 4.-5-4, jos joku ei vielä tienny. Mun saalis on aika vaatimaton, ku oon sellanen neuloja, joka ostaa tarpeeseen. En tee neuleita kasapäin kaapin perälle hautumaan ja oottamaan. Mun neuleet ja asusteet tullee käyttöön aina hetimmiten. Näistä langoista on tarkotus tulla vihervaara, mutta en tiiä millon ehin alottaa sitä. Aikaa aikaa, mistä sitä sais? Oon teheny vihervaaran sinisenä, mutta tuo iiihana leijonankeltainen jäi kaivelemaan. Tiiän, oon tylsä, ku teen toisen vihervaaran. Ettehän te oo nähäny sitä ensimmäistäkään, nih. Surffailin netissä tässä yks päivä ja etin mamboa joka paikasta. Kuinka ollakkaa, Neuleunelmista löysin mamboa ja juuri sitä oikiaa väriä! Boonusta oli se, että siellä oli -10% tarjous kaikista tuotteista. Noh, mä huomasin sen vasta laskusta, joka tuli sähköpostiin. Hih, ei haitannu ei. Mamboja kottiutu mulle 10 kerrää ja hintaa oli yhellä kerällä 3,15€, ei paha. Lisäks tilasin addin 60 senttiset pyöröt 5mm:senä. Ihhailkaa tätä pirteyttä ja auringon loistoa! Aaahhh.




Ravelrysta on puhuttu blogistaniassa jo iät ja ajat. Mä hommasin tunnukset vasta viime viikolla. Kristel kerto, että sielä alakaa Aura-huivin yhteisneulonta. Aattelin, että pittääkö munki sitte uhrautua ja mennä sinne, ku kaikki muutki. Siinä on vaan iiiiso mutta. Mun kielipää on jääny jonnekki ala-asteen tasolle. Katotaan pärjäänkö mä sielä vai tuunko häntä koipien välissä itkien kottiin. Mua jäi kaivelemaan se alotettu ja purettu Aura -huivi. Niihän siinä oli käyny, että vaikka huomasin virheen kaaviossa, tein kuitenki sen kohan yhä väärin. Luulin olevani nero ku poistin ohojeesta ne pari langankiertoa, jotka täsmäs niihin ylimääräsiin silimukoihin. Onneks jäin miettimään asiaa ja kyssyin Kristelliltä miten se yks rivi oikeen mennee. Täytyy yrittää uuestaan, jospa huivista tulis nyt oikianlainen eikä sellanen ku mun sovelmilla huivista oli tulossa. Joo, en osannu liittää ihtiäni ravelryssä siihen aura-huivi ryhymään, oon mä tumpelo...

Pojan samospusero on kainaloissa ja toinen hiha valamiina. Nyt mulla on mietinnässä teenkö raglanit vai jottain haastavampaa, kröhöhöm, kuten istutettu hiha iliman saumoja. Voipi olla, ettei mun taiot riitä alakuunkaan sellaseen. Tai jos olis suomenkielinen ohoje, voisin onnistuakki miljuunan purkamisen jäläkeen. Paiassa on palamikoita, enkä haluais katkasta niitä. Enkä ompele saumojakaan yhtään enempää ku on pakko. Piste. Ne ei sovi mulle. Hmmmm. Ku tietäs mitä tehä? Tietääkö joku, onko olemassa suomeks ohojetta saumattomasta istutetusta hiasta?

sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Titityy, Titityy...

Titityyssä piipahin niinku piipahinki perjantaina kovassa tohinassa. Sielä oli kaikkea iiiihanaa, mutta olin sinnikäs ja pittäydyin päätöksessäni: ostan vaan tarpeellista. Itelleni kustansin kauan oottamani 80 senttiset 5mm pitsiaddit. Ja niillä on jo neulottu. Alotin Punokset puikoille kirjasta pitsihuivia nimeltä Aura ja neuloinki usiamman kuvion, kunnes totesin, että ei ei miellytä mua. Vika varmaan langassa tai puikkokoko väärä. Vinkkejä? Kuvassa huivi on sikakaunis (kaikkihan siis tietää millanen se on) mutta keskuskuviosta ei tullu nättiä. Potuttaa. Uusi yritys kenties joskus. Joo, mulla on joku huivimallien kokkeiluvaihe menossa.

Titityyltä ostin snyylleni jottain kivvaa ja kyllä oisin voinu ottaa ne itelleni. Mutta piti jättää mahollisuus käyä liikkeessä uuestaanki, virn*. Heti ku olin päässy tarpeeks kauas liikkeestä, jäi harmittamaan, etten ostanu niitä 30 cm miniaddeja. Mutta ku ei oo tietoa onko ne oikiasti toimivat. Jos tiiät toimiiko minipyöröt esim. sukan neulomisessa, paian hihan tms. neulonnassa, jätäppä ilimootusta kommetteihin, jotta määki tuun viisaammaks sen asian tiimoolta.

Puikoilla oli suloselle poikaviikarille (10kk) piponen kypärämyssyn kaveriks. Talavipipo päässä poika tahtoo olla varsinainen hikipää. Poitsu kyllä nyki pipon poies päästään sen seittemänkymmentä kertaa. Nauhat vois olla tietysti hyvät tässä tappauksessa. Kiitos Annikalle pipon ohojeesta, se oli simppeli ja tarpeeks heleppo: ei tarvinnu vahata koko ajan ohojetta. Tummansinisen kuvvaaminen on varsinaista taietta. Joko onnistut, mutta ylleisimmin et. Näpsin kuvia ties kuinka palijon, mutta tulos ei miellyttäny. Annikalla on selevempi kuva piposta.


Ohje: Viikarin kesäpipo
Lanka: Lanett
Puikot: 3 mm

Viimesimpänä vaan ei vähäsimpänä sain eellisen perrään heti toisen tunnustuksen. Tuosta luovuuesta voiaan olla montaa mieltä, mutta sovitaan niin että mä oon toooosi luova. Hyvin vähän teen omia sovelluksia neulomuksiin. Tai siis mittään mainittavia juttuja. Sääjän kuvioita vähän, hihhoista tullee raglaneita suorien sijjaan jne, mutta kaikkihan niin tekkee. Mä oon nyt kuulkaa riittisellä tuulella. Jos joku on luova ni Tikru! Kiitollisena otan tämän kunnian ja maineen vastaan. Ai ettäkö miks? No kai sitä jokkainen haluaa saaha itsetuntoa hiveleviä mainintoja. Oon pikkuhilijaa alakanu ottamaan kohteliaisuudet totena, eli jos joku erehtyy kehumaan mua, ni mä uskon sitä. Näin ei suinkaan oo ollu aina johtuen monista erinäisistä syistä. En lähe niitä nyt ruotimaan, mutta uskon että asia on tuttu monelle.

Jeps, mutta tämän Kreativ Blogger plaakkaatin mulle ojensi Pirjo Kuulumisia Kiihtelyksestä -blogista.

Säännöt:
1. Kopioi Kreativ Blogger palkintologo blogiisi
2. Tee linkki hänen blogiinsa keltä tunnustuksen sait
3. Anna tunnustusta 8:lle muulle blogille
4. Lisää blogiisi linkit heidän blogeihinsa
5. Jätä heidän blogeihinsa kommentti, että tietävät saaneensa tunnustusta.

Mä annan tän seuraaville sillä perusteella että he ovat luovia. Joo ei tässä käsketty perustella mitenkään, mutta mä oon tällanen vastarannankiiski.
Made by myself - Tikru
Villapallo
Sky blue cardigan - Anne K-R
Hepsin höpsötyksiä
Sukkaa pukkaa ja muutakin
Alpakan sylkäisy
JaanaMaa - Jaana
Mohairmetsä - Neja

Tämmöttiis turinoita tällä kertaa. Oottako muuten huomannu, että ulukoa kuuluu koko ajan vaan ilosempi titityy titityy... Ai ette? No menkää kuuntelemaan sitte ja heti! Joutsenia on näkyny myös. Järvien jäät alakaa olla heikkoja ainaki osittain. Eläkää menkö hukuttamaan ihtiännä. Turvallista lopputalavea.

torstai 19. maaliskuuta 2009

Nirppanokka suosittelee

Jiihaa, sain ekan tunnustuksen blogilleni. Irina oli myöntäny "hyvän mielen -blogi" tunnustuksen blogilleni. Tää kiittää ja kumartaa (niin syvvään että polovet nitkahtaa, auts*). Aivan mahtavaa, jos mun blogi on kerinny miellyttämään ja aiheuttamaan hyvvää mieltä. Mä aivan halakian, oon niin pakahtua ylypeyestä. Mä oon just tuommonen nirppanokka, hih hih.


Haluan antaa tämän etteenpäin muutamalle blogille, joita oon seurannu vähän aikaa tai jo ammosia aikoja. Nämä blogit saa mut hyvälle mielelle tai niissä on jottain erityistä. Ekana bumerangaan tän Irinalle (ja kumppaneille). Mulla on heiän blogiin jotenki erityinen suhde. Johtuukohan siitä, että voitin ekan blogivoittoni heiän blogistaan, tosin olin sillon vielä blogiton. Blogi on ollu seurannassa kauan. Tykkään blogin monipuolisuudesta.

Kaisan Kerällä ansaihtee tän ehottomasti myös. Kaisalla on niin hersyvä tyyli kirjottaa! Saa nauraa syämmensä kyllyyestä. Valamiita töitä pukkaa ko sieniä satteella. On mukava elläytyä sinne Jalasjärven raitin tunnelmaan.

Jatta soheltaa ja koheltaa ja tekkee sen taidolla. Vai miten se meni? :) Jatan blogia lukiessa saa myös hihitellä kunnolla. Valamiitten töitten tahti on hiipunu hieman, mutta sitte ku niitä tullee, on ne aivan ylipääsemättömän uppeita ja niissä on aina jottain Jattamaista.

Niinan Pieni iloinen käsityöblogi on nimensä veronen. Blogi on kiva piriste ja sielä tullee vierailtua aina ku päivityksiä näkkyy. En ossaa sen kummemmin sanua, mikä blogissa viehättää, se vaan saa hyvälle mielelle. Tässä muutama suosikkini hyvän mielen blogeiksi. Toki tällasia blogeja on reilusti enemmän, mutta en nyt viiti antaa tätä kaikille, etteivät suotta ylypisty niin ku mä.

Puikoillaki on taas jottain pientä. Pittää mainostaa vielä...
En kerinny tännään Titityyn avajaisiin, josko huomena ehtis. Pakko, pakko, pakko... Tässä suoraa lainausta Titityyn sivuilta: TitiTyyn puodin avajaisia vietetään to 19.3. kol 10-19 sekä pe 20.3. klo 10-16 Jyväskylän keskustassa. Osoite Kauppakatu 7, käynti Cygnaeuksen kadun puolelta, porttikongissa on ovi liikkeeseen. Luvassa avajaistarjouksia, TERVETULOA!

maanantai 16. maaliskuuta 2009

Etsintäkuulutus!!!

Ehitään kahta kerrää Novitan ruskiaa mamboa värinumero 678 ja eränumero 8081 (mielellään). Voin ostaa, vaihtaa tai laittaa tulemaan vastalahajaks ylläripaketin. Tarve on kova!!!

Auttakaa!!!!

torstai 12. maaliskuuta 2009

Vielä yhet lapaset...

Tää mennee jo tylsäks, koittakaa kestää... Täälä ei ennää muuta tehä ku nuita chevalier- lapasia. Joo, mutta jospa ne ois tän talaven viimeset. Nyt alako jo tökkimään, ku tavallaan tein kahet lapaset yksien sijasta. Ai mitenkä niin? Lanka sattu loppumaan kesken. Lapaset meni lahajaks lastenhoitajalle, joka valihti ite lapasten mallin. En kehannu tehä eri värjäyserrää olevasta langasta lapasia loppuun. No ei vastoinkäymiset loppunu uuen langan hommaamiseen. Aattelin etten keri lankaa, jotta pääsen nopiaa alakuun. Mutta lankakerä sylyki sisuksistaan tällasta...


Selevittelyyn meniki sitte se aika mikä ois menny langan kerimiseen. Koko kerä oli nimittäin yhtä syttyrää. Takasin asiaan... Muokkasin lapasia vähän: tein kavennukset "perinteisellä" (mikähän kavennusten oikia nimi on?) tavalla, ku ommiin lapasiin jäi rumannäkönen kavennuskohta lapasten kämmenpuolelle. (Iteasiassa muutin ommiin lapasiin kans tuon perinteisen kavennuksen.) Lisäks lahajalapasiin muokkaisin peukaloa vähän kapiammaks, ku mun mielestä se oli aika leviä. Lapaset istu ku hansikkaat, vaikka tein ne iliman sovituksia, pelekkien mittojen avulla. *puhisee ylypeyestä* Ja saaja oli tyytyväinen. Jeah.

Malli: Tikrun Chevalier-lapset
Lanka: ruskia 7-velijestä
Puikot: 4mm knit pro

Sitte tikkausrintamalla seuras lukusia alotuksia, jotka sai purkutuomion meleko nopiaa, mm. huiveja, kämmekkäitä jne. Alako ottamaan päästä oikeen kunnolla. En tiiä iskikö muhun se hirviä neuleplääääääääh, ku tuntuu ettei millään löy'y sopivaa mallia (epätavallista mulle). Tekasin sitten välityönä tytön nukelle housut. Ohoje tuli jostain pääkopan syöveristä. Lahkeensuuhun tein pienet palamikkokoristeet.


Ohje: Ommaa tuotantoa, silimukoita vyötäröllä 100 ja lahkeensuissa 20
Lanka: Novita Alabama (varmaan 15-20 vuotta vanhaa) :)
Puikot 3,5mm bambut
(Huomakkaa hyvä kuvvauspaikka, virn*)

Housut valamistu äkkiä ja nyt mulla on taas sama tilanne. Mikkään malli ei nappaa. Oon keriny lankoja, mutta ei ne oo halunnu puikoille. Mikähän niitäki oikeen vaivaa? Pittäiskö ne viiä lääkäriin? Vai pitäskö mun ite mennä? Kas siinäpä pulma. Jospa uusi Novita tois helepotusta, huomennahan sen pitäs tulla. Ahistaa ku ei voi neuloa. Tai siis vois, mutta ku se malli puuttuu!

Asiasta seittemänteen... Ens viikolla avataan Jyväskyllään Titityyn kauppa. Sinne pittää mennä kyllä sitte ens tilassa vakkoilemaan ja nuuhkimaan lankoja ja ja...

perjantai 6. maaliskuuta 2009

Ihana postiviikko

Tämä viikko on ollu kerrassaan ihana postiviikko. Tiistaina postipoika kanto laatikkoon Villaista-blogin arvonnassa voittamani talven IK- lehen. Lehessä on ihania malleja, joskaan mikkään niistä ei ponnahtanu suoraan puikoille. Kiitos Kristiinalle tätäki kautta lehestä. Inspiraatiota lehestä ainaki sai!


Tännään postipoika oli jälleen antelias. Sny-paketti oli laatikossa. En yhtään osannu oottaa vielä pakettia, joten se oli erittäin mukava yllätys. Oltiin justiin miehen kans lähössä asioille ja samalla otin postin. Mies kahteli ilimeitäni ja tuumas: "kylläpä oli onnellinen hymy." En malttanu oottaa, että oltas takasin kotona vaan aukasin paketin heti. Voi sny, et arvaakkaan kuinka mielunen paketti oli! Siinä oli just mun väristä ruskiaa merinovillaa. Lanka on uus tuttavuus mulle ja ihana sellanen. Langalle on jo takuuvarma suunnitelma: niistä tullee ursus- kämmekkäät. Oon hetken jo suunnitellu tekeväni kevvääks kämmekkäät, mutta lanka on puuttunu. Sellasille keleille, ku lapaset on liian kuumat, mutta jottain käpälänlämmittimiä tarvii, kämmekkäät on ykköset. Olin niiiin mielissään ku sain merinovillaa, se on nykyään top vitosessa. Paketissa oli lisäks mahtavat 3mm lyhyet (15cm) knit pron puikot. Mulla ei ookkaan knit pron sukkapuikkoja vasta ku nuo 3mm, 4mm ja 7mm. Namuja oli tietty mukana myös, mutta lapset saavat ne ku oon ollu vuojen alusta karkkilakossa. Voi kiitos kiitos ihanaakin ihanammasta paketista sny! Paketti oli aivan ku nenä päähän mulle! Tää koko viikko on ollu jotenki niin mukava. Varmaa tuo auringonvalo saa mut sekasin. :)